fbpx

RC Oradea 1113 susține ROGVAIV

 RC Oradea 1113 susține ROGVAIV – un program de vacanță pentru copii preșcolari defavorizați.

Vacanţa de vară este o perioadă lungă de libertate și destindere pentru toţi copiii, indiferent de mediul din care provin. O mare parte dintre aceștia însă nu au unde să-şi petreacă vacanţa mare altundeva decât acasă din diferite motive: lipsa unui suport financiar, lipsa concediului de odihnă a unor părinți care implicit se confruntă cu dificultăți în a asigura supravegherea copiilor, etc..

În perioada 21 august – 8 septembrie 2017, 200 de copii din 11 unităţi de învăţământ preşcolar din judeţul Bihor (localitățile Sărand, Ioaniș, Meziad, Ogești, Rogoz, Corbești, Ineu, Tărian, Țigănești, Ciumeghiu, Dobrești si Roșia) vor beneficia cu titlu gratuit de rechizitele necesare activităților practice în cadrul proiectului „VACANȚA MEA E UN CURCUBEU”.

Din dorința de a le face vara frumoasă și celor mai puțin favorizați s-a născut ideea proiectului „VACANȚA MEA E UN CURCUBEU”, proiect care se va desfășura pe durata a 10 zile consecutive în fiecare unitate participantă la proiect. Proiectul educativ este organizat de Inspectoratul Şcolar Judeţean Bihor în colaborare cu Rotary Club 1113, Oradea. Toate cadrele didactice implicate în acest proiect desfășoară activități de voluntariat.

Grădinița de vară se doreşte a fi, în primul rând, o modalitate de a oferi copiilor o alternativă atractivă pentru petrecerea unei perioade de 10 zile din vacanţa de vară. Acesta este impactul pe termen scurt şi imediat. Colateral, acest proiect prevede şi impact pe termen lung: copiii învaţă jocuri instructiv-recreative la grădiniță, jocuri pe care mai apoi le pot organiza singuri. Odată ce şi-au însuşit abilitatea de a se organiza singuri pentru un joc pe care îl cunosc, apare şi transferul asupra altor activităţi, fie jocuri aflate din altă parte, fie create de ei. Mai mult chiar, abilitatea de auto-organizare se transferă şi asupra altor tipuri de activităţi, de învăţare efectivă, de efectuare a unor sarcini practice, de lucru în echipă etc. Totodată, își însușesc reguli de comportament în grup, colaborează și creează împreună, trăiesc clipe de satisfacție și succes ale propriilor realizări.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

logo Rotary

Întâlnirile săptămânale au loc în zilele de Luni între 1900 - 2000


Informații

ASOCIAȚIA ROTARY CLUB ORADEA 1113

Sediul în Sat Sântion Nr. 343/C, Borș, jud. Bihor
CUI 34169250
Nr. Registru special Judecătoria Oradea 15/A/13.02.2015
Cont bancar RO18 INGB 0000 9999 1296 5316 – deschis la Unicredit Bank

2022 © ROTARY Club Oradea 1113 | Concept BetaEvents | Webdesign NOXMedia