fbpx

Mâini curate, copii sănătoși

Alătură-te campaniei noastre de educare a copiilor cu privire la importanța spălatului corect pe mâini, utilizarea responsabilă a apei și importanța reciclării!

Progresul campaniei:

  • 1500 copii au învățat să se spele corect pe mâini
  • 3 companii s-au alăturat campaniei „Mâini curate, copii sănătoși!”

SPĂLATUL CORECT AL MÂINILOR SCHIMBĂ VIEȚI!

Spălatul pe mâini cu săpun este cel mai eficient şi ieftin mod de a preveni diferite afecţiuni care duc la îmbolnăvirea a milioane de copii anual. O igienă corectă ne poate feri de peste 200 de boli, printre care: diareea, toxiinfecții alimentare, pneumonie și infecții respiratorii, infecții bacteriene, hepatita A și B, alte infecții virale, boli dermatologice și oftalmologice.

De ce ne axăm pe spălatul corect al mâinilor?

IMPACT ECONOMIC

Spălatul mâinilor este cea mai EFICIENTĂ și IEFTINĂ investiție în sănătatea publică.

Spălarea mâinilor cu săpun salvează mai multe vieți decât vaccinarea sau orice intervenție medicală.

Infecțiile care pot fi prevenite printr-o igienă corectă sunt extrem de costisitoare pentru sistemul de sănătate al unei țări. Pierderea economică asociată costurilor în Europa este de 7 miliarde de euro pe an, iar în SUA de 6,6 miliarde de dolari.

IMPACT NUTRIȚIONAL

Creșterea capacității corpului de a absorbi substanțele nutritive poate fi afectată de germenii care se află pe mâini.

Subnutriția poate afecta dezvoltarea normală a copilului, dar și organele interne: inima, rinichii, stomacul, intestinele, plămânii şi creierul.

Creșterea întârziată a unui copil este asociată cu o performanță intelectuală și școlară mai redusă.

IMPACT EDUCAȚIONAL

Bolile transmisibile sunt responsabile de un mare număr de absențe. Doar diareea este responsabilă de un cumul de 272 de milioane de zile de absenteism școlar la nivel mondial.

Ca vrem să facem?

✓ Ateliere educative în școli și grădinițe privind igiena personală, utilizarea rațională a apei și importanța reciclării. Atelierele vor fi adaptate pentru copii de diferite vârste cu cântece, videoclipuri, exerciții, întrebări și exerciții interactive de spălare a mâinilor.

✓ Workshop-uri de conștientizare a cadrelor didactice privind importanța spălării corecte pe mâini cu săpun și a utilizării raționale a apei.

✓ Să oferim gratuit Săpunul Rotary elevilor preșcolari și școlari. Săpunul Rotary este împachetat într-o poveste personalizată care conține mesajul campaniei Rotary referitor la importanța igienei corecte a mâinilor. În plus, săpunul este ambalat în carton 100% reciclat.

Cine se poate alătura campaniei?

Rotary Club Oradea 1113 își propune să implementeze acest proiect în toate școlile primare și grădinițele din mediul rural al județului Bihor, având ca grup țintă un număr aproximativ de 45.000 de copii. Pentru realizarea acestui obiectiv desfășurăm ateliere igienico-sanitare distractive și interactive, iar la final le oferim câte un săpun de 30 gr. cu instrucțiuni de spălare a mâinilor, imprimate pe cutia din carton reciclat.

Atât companiile locale, diferite instituții, școlile, grădinițele, cât și persoanele fizice sunt invitați să devină parteneri ai Rotary Club Oradea 1113 și să contribuie la susținerea acestui proiect.

Săpunul Rotary

Săpunul Rotary este împachetat într-o poveste personalizată care conține mesajul campaniei Rotary referitor la importanța igienei corecte a mâinilor. În plus, săpunul este ambalat în carton 100% reciclat.

Mulțumim tuturor celor care ne sprijină și ne promovează campania! Datorită vouă eforturile noastre ajung să inspire și alte persoane.

logo Rotary

Întâlnirile săptămânale au loc în zilele de Luni între 1900 - 2000


Informații

ASOCIAȚIA ROTARY CLUB ORADEA 1113

Sediul în Sat Sântion Nr. 343/C, Borș, jud. Bihor
CUI 34169250
Nr. Registru special Judecătoria Oradea 15/A/13.02.2015
Cont bancar RO18 INGB 0000 9999 1296 5316 – deschis la Unicredit Bank

2022 © ROTARY Club Oradea 1113 | Concept BetaEvents | Webdesign NOXMedia