fbpx

50 de saltele antiescară pentru Spitalul Județean

Împreună cu firma Euriteh am cumpărat 50 de saltele antiescară care vor sta sub bolnavii imobilizaţi la pat. Tocmai pentru că nu se pot mişca, aceşti pacienţi riscă să formeze escare, adică nişte cruste negricioase cauzate de mortifierea ţesuturilor, saltelele fiind anume concepute pentru a preveni aceste infecţii.

Saltelele au fost distribuite pe secţiile Anestezie şi Terapie Intensivă, Neurochirugie şi Ortopedie, cele mai afectate de gradul de imobilizare la pat al pacienţilor.

Fiecare saltea are o pompă cu presiune reglabilă care face masaj blând pacientului – un masaj cu rol de optimizare a circulaţiei sângelui şi de îmbunătăţire a oxigenării ţesuturilor, prevenind astfel formarea leziunilor.

Într-un an saltelele vor ajuta circa 3.500 de pacienţi în prevenirea acestor infecţii, dat fiind faptul că la Spitalul Judeţean media de pacienţi pe un pat în aceste secţii este de aproximativ 70.

“Pacienţii care suferă de diverse forme de paralizie trebuie întorşi la un interval de trei ore pentru a evita complicaţiile şi formarea de escare. Saltelele speciale primite azi ca şi donaţie vor uşura în primul rând suferinţa lor, dar în acelaşi timp şi efortul personalului medical.”

– doctorul Miron Clement, medic primar neurochirurg, şef al secţiei clinice de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Oradea

Saltelele au costat circa 10.000 de lei, bani pe care i-am strâns din propriile donaţii şi din sponsorizarea companiei Euriteh.

“Este un proiect care se înscrie în domeniile noastre de acţiune, educaţie, sănătate şi mediu şi în cele patru principii ale clubului Rotary, care cer ca o acţiune să fie adevărată, cinstită, să întărească şi să stimuleze prietenia şi să servească beneficiul celor implicaţi.”

– Békési Csaba, președinte 2016-2017

logo Rotary

Întâlnirile săptămânale au loc în zilele de Luni între 1900 - 2000


Informații

ASOCIAȚIA ROTARY CLUB ORADEA 1113

Sediul în Sat Sântion Nr. 343/C, Borș, jud. Bihor
CUI 34169250
Nr. Registru special Judecătoria Oradea 15/A/13.02.2015
Cont bancar RO18 INGB 0000 9999 1296 5316 – deschis la Unicredit Bank

2022 © ROTARY Club Oradea 1113 | Concept BetaEvents | Webdesign NOXMedia