Alătură-te campaniei noastre de educare a copiilor cu privire la importanța spălatului corect pe mâini, utilizarea responsabilă a apei și importanța reciclării! Cumpără un săpun 100% natural ROTARY și două săpunuri mici ajung la un copil pe care noi îl vom învăța să se spele corect pe mâini!

PROGRESUL CAMPANIEI:

47 săpunuri cumpărate = 94 săpunuri donate copiilor
101 copiii au învățat să se spele corect pe mâini din 2 gradinițe și o școală 
2 companii s-au alăturat campaniei “Mâini curate, copii sănătoși!”

SPĂLATUL CORECT AL MÂINILOR SCHIMBĂ VIEȚI!

Spălatul pe mâini cu săpun este cel mai eficient şi ieftin mod de a preveni diferite afecţiuni care duc la îmbolnăvirea a milioane de copii anual. O igienă corectă ne poate feri de peste 200 de boli, printre care: diareea, toxiinfecții alimentare, pneumonie și infecții respiratorii, infecții bacteriene, hepatita A și B, alte infecții virale, boli dermatologice și oftalmologice.

DE CE NE AXĂM PE SPĂLATUL CORECT AL MÂINILOR?

IMPACT ECONOMIC

Spălatul mâinilor este cea mai EFICIENTĂ și IEFTINĂ investiție în sănătatea publică. 
Spălarea mâinilor cu săpun salvează mai multe vieți decât vaccinarea sau orice intervenție medicală. 
Infecțiile care pot fi prevenite printr-o igienă corectă sunt extrem de costisitoare pentru sistemul de sănătate al unei țări. Pierderea economică asociată costurilor în Europa este de 7 miliarde de euro pe an, iar în SUA 6,6 miliarde de dolari. 

IMPACT NUTRIȚIONAL

Creșterea capacității corpului de a absorbi substanțele nutritive care poate fi afectată de germenii care se află pe mâini.
Subnutriția poate afecta dezvoltarea normală a copilului, dar și organele interne: inima, rinichii, stomacul, intestinele, plămânii şi creierul.
Creșterea întârziată a unui copil este asociată cu o performanță intelectuală și școlară mai reduse.

IMPACT EDUCAȚIONAL

Bolile transmisibile sunt responsabile de un mare număr de absențe. Doar diareea este responsabilă de un cumul de 272 de milioane de zile de absenteism școlar la nivel mondial.

CE VREM SĂ FACEM?

• Ateliere educative în școli și grădinițe privind igiena personală, utilizarea rațională a apei și importanța reciclării- atelierele vor fi adaptate pentru copii de diferite vârste cu cântece, videoclipuri, exerciții, întrebări, exercițiu interactiv de spălare a mâinilor

• Workshop-uri de conștientizare a cadrelor didactice privind importanța spălării corecte pe mâini cu săpun și a utilizării raționale a apei

• Să oferim gratuit Săpunului Rotary elevilor preșcolari și școlari - Săpunul Rotary este împachetat într-o poveste personalizată care va conține mesajul campaniei Rotary referitor la importanța igienei corecte a mâinilor. În plus, săpunul este ambalat în carton 100% reciclat.

CINE SE POATE ALĂTURA CAMPANIEI?

Rotary Club Oradea 1113 își propune să implementeze acest proiect în toate școlile primare și grădinițele din mediul rural al județului Bihor, având ca grup țintă un număr aproximativ de 45.000 de copii.

Atât companiile locale, diferite instituții, școlile, grădinițele, cât și persoanele fizice sunt invitați să devină parteneri ai Rotary Club Oradea 1113 și să contribuie la susținerea acestui proiect prin donații reprezentând:

• pachete de săpunuri 1+2 (la fiecare săpun achiziționat, alte două săpunuri mici de 30 gr vor ajunge la un copil care va fi învățat să se spele corect pe mâini);
• săpunuri mici de 30 gr cu instrucțiuni de spălare a mâinilor destinate copiilor pentru o perioadă mai lungă.

DESPRE SĂPUNUL ROTARY

Săpunul Rotary este împachetat într-o poveste personalizată care va conține mesajul campaniei Rotary referitor la importanța igienei corecte a mâinilor. În plus, săpunul este ambalat în carton 100% reciclat.

INGREDINTE DE BAZĂ

Ulei saponificat de măsline, apă termală, ulei de cocos, unt de shea, ulei de ricin, ulei esențial de lavandă, pudră de turmeric

BENEFICII

Acest săpun 100% natural, compus integral din uleiuri vegetale și turmeric, are calități excepționale datorate ingredientelor de bază. În primul rând, untul de shea, alături de uleiul de ricin și uleiul esențial de lavandă, hidratează profund și regenerează pielea, îmbunătățindu-i elasticitatea și vindecarea rănilor. Este ideal pentru îngrijirea pielii bebelușilor deoarece este bogat în vitaminele A și E, acizi grași saturați și nesaturați, săruri minerale și oligoelemente.

PREȚURI

Săpunuri de 90 gr.

Cu fiecare săpun cumpărat alte două săpunuri mici de 30 gr vor ajunge la un copil care va învăța să se spele corect pe mâini.

1 săpun de 90 gr + 2 săpunuri mici de 30 gr = 29 RON

Săpunuri mici de 30 gr cu instrucțiuni de spălare a mâinilor destinate copiilor

3 x 1 săpun mic de 30 gr = 10 RON

CUMPĂRĂ SĂPUNUL 100% NATURAL ROTARY ȘI ALĂTURĂ-TE CAMPANIEI “MÂINI CURATE, COPII SĂNĂTOȘI!”