Alătură-te campaniei noastre de educare a copiilor cu privire la importanța spălatului corect pe mâini, utilizarea responsabilă a apei și importanța reciclării! 

PROGRESUL CAMPANIEI:

250 copiii au învățat să se spele corect pe mâini 
2 companii s-au alăturat campaniei “Mâini curate, copii sănătoși!”

SPĂLATUL CORECT AL MÂINILOR SCHIMBĂ VIEȚI!

Spălatul pe mâini cu săpun este cel mai eficient şi ieftin mod de a preveni diferite afecţiuni care duc la îmbolnăvirea a milioane de copii anual. O igienă corectă ne poate feri de peste 200 de boli, printre care: diareea, toxiinfecții alimentare, pneumonie și infecții respiratorii, infecții bacteriene, hepatita A și B, alte infecții virale, boli dermatologice și oftalmologice.

DE CE NE AXĂM PE SPĂLATUL CORECT AL MÂINILOR?

IMPACT ECONOMIC

Spălatul mâinilor este cea mai EFICIENTĂ și IEFTINĂ investiție în sănătatea publică. 
Spălarea mâinilor cu săpun salvează mai multe vieți decât vaccinarea sau orice intervenție medicală. 
Infecțiile care pot fi prevenite printr-o igienă corectă sunt extrem de costisitoare pentru sistemul de sănătate al unei țări. Pierderea economică asociată costurilor în Europa este de 7 miliarde de euro pe an, iar în SUA 6,6 miliarde de dolari. 

IMPACT NUTRIȚIONAL

Creșterea capacității corpului de a absorbi substanțele nutritive care poate fi afectată de germenii care se află pe mâini.
Subnutriția poate afecta dezvoltarea normală a copilului, dar și organele interne: inima, rinichii, stomacul, intestinele, plămânii şi creierul.
Creșterea întârziată a unui copil este asociată cu o performanță intelectuală și școlară mai reduse.

IMPACT EDUCAȚIONAL

Bolile transmisibile sunt responsabile de un mare număr de absențe. Doar diareea este responsabilă de un cumul de 272 de milioane de zile de absenteism școlar la nivel mondial.

CE VREM SĂ FACEM?

• Ateliere educative în școli și grădinițe privind igiena personală, utilizarea rațională a apei și importanța reciclării- atelierele vor fi adaptate pentru copii de diferite vârste cu cântece, videoclipuri, exerciții, întrebări, exercițiu interactiv de spălare a mâinilor

• Workshop-uri de conștientizare a cadrelor didactice privind importanța spălării corecte pe mâini cu săpun și a utilizării raționale a apei

• Să oferim gratuit Săpunului Rotary elevilor preșcolari și școlari - Săpunul Rotary este împachetat într-o poveste personalizată care va conține mesajul campaniei Rotary referitor la importanța igienei corecte a mâinilor. În plus, săpunul este ambalat în carton 100% reciclat.

CINE SE POATE ALĂTURA CAMPANIEI?

Rotary Club Oradea 1113 își propune să implementeze acest proiect în toate școlile primare și grădinițele din mediul rural al județului Bihor, având ca grup țintă un număr aproximativ de 45.000 de copii. Pentru realizarea acestui obiectiv desfășurăm ateliere igienico-sanitare distractive și interactive, iar la final le oferim câte un săpun de 30 gr cu instrucțiuni de spălare a mâinilor imprimate pe cutia din carton reciclat.

Atât companiile locale, diferite instituții, școlile, grădinițele, cât și persoanele fizice sunt invitați să devină parteneri ai Rotary Club Oradea 1113 și să contribuie la susținerea acestui proiect.

SĂPUNUL ROTARY

Săpunul Rotary este împachetat într-o poveste personalizată care va conține mesajul campaniei Rotary referitor la importanța igienei corecte a mâinilor. În plus, săpunul este ambalat în carton 100% reciclat.

Aparitii in media

BIHOREANUL- Lecții de igienă și toalete moderne, la școlile din comuna Aștileu 

DIGI24 ORADEA - Copiii dintr-o școală din Bihor au fost învățați cum să se spele corect pe mâini

DIGI24 ORADEA - Proiect în şcolile din Bihor | Elevii sunt învăţaţi cum să se spele corect pe mâini

ORADEA ÎN DIRECT - Rotary Club Oradea 1113 a lansat proiectul “Mâini curate, copii sănătoși”

BIHOREANUL - Lecţia lui Săpunel: Rotary construieşte toalete în şcolile de la ţară şi îi învaţă pe elevii bihoreni cum să-şi spele mâinile corect

BIHOREANUL - Lecţia lui Săpunel: Rotary construieşte toalete în şcolile de la ţară şi îi învaţă pe elevii bihoreni cum să-şi spele mâinile corect

BIHOREANUL - Lecţia de sărăcie: Peste 200 din clădirile şcolilor şi grădiniţelor din Bihor nu au apă curentă sau toalete

BIHOR ȘTIRI - Săpun Rotary pentru copiii din Aştileu şi în pregătire pentru alţi micuţi bihoreni

OVIDAN - Rotary Club Oradea 1113 lansează Proiectul ,,Mâini curate, copii sănătoși”

ALEȘD ONLINE - Rotary Club Oradea 1113 lansează proiectul “Mâini curate, copii sănătoși”. Primii beneficiari ai acestui proiect sunt 100 de copii din ciclul preșcolar și primar din comuna Aștileu

NEWS BIHOR - LANSARE DE PROIECT LA 113 ANI DE ROTARY

INFO ORADEA - Rotary Club Oradea 1113 lansează proiectul “Mâini curate, copii sănătoși”

Mulțumim tuturor celor care ne sprijină și ne promovează campania! Datorită vouă eforturile noastre ajung să inspire și alte persoane.