50 de saltele antiescară pentru Spitalul Judetean

Împreună cu firma Euriteh, am cumpărat 50 de saltele antiescară, care vor sta sub bolnavii imobilizaţi la pat. Tocmai pentru că nu se pot mişca, aceşti pacienţi riscă să formeze escare, adică nişte cruste negricioase cauzate de mortifierea ţesuturilor, saltelele anume concepute prevenind aceste infecţii.
Aceste saltele au fost distribuite pe secţiile Anestezie şi Terapie Intensivă, Neurochirugie şi Ortopedie, cele mai afectate de gradul de imobilizare la pat al pacienţilor.
Fiecare saltea are o pompă cu presiune reglabilă şi face un masaj blând pacientului, masaj care are rolul de a optimiza circulaţia sângelui şi de a îmbunătăţi oxigenarea ţesuturilor, prevenind astfel formarea leziunilor.
Într-un an, saltelele vor ajuta circa 3.500 de pacienţi în prevenirea acestor infecţii, dat fiind că la Spitalul Judeţean media de pacienţi pe un pat în aceste secţii este de aproximativ 70.
“Pacienţii care suferă de diverse forme de paralizie trebuie întorşi la un interval de trei ore pentru a evita complicaţiile şi formarea de escare. Saltelele speciale primite azi ca şi donaţie vor uşura în primul rând suferinţa lor, dar în acelaşi timp şi efortul personalului medical”, – doctorul Miron Clement, medic primar neurochirurg, şef al secţiei clinice de Neurochirurgie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Oradea.
Saltelele au costat circa 10.000 de lei, bani pe care i-am strâns din propriile donaţii şi din sponsorizarea companiei Euriteh.
“Este un proiect care se înscrie în domeniile noastre de acţiune, educaţie, sănătate şi mediu, şi în cele patru principii ale clubului Rotary, care cer ca o acţiune să fie adevărată, cinstită, să întărească şi să stimuleze prietenia şi să servească beneficiul celor implicaţi”, – Békési Csaba, presedinte 2016-2017